Ongeachte de verzekering mag u zelf een uitvaartondernemer kiezen

“Ik ben gebonden aan mijn verzekeraar”
Logische gedachte, maar een groot misverstand! Ongeacht óf en waar een uitvaartverzekering is afgesloten, iedereen is vrij in de keuze van zijn of haar uitvaartondernemer. Is de verzekering afgesloten bij onderneming A, maar gaat uw voorkeur uit naar ondernemer B voor het verzorgen van de uitvaart, dan kan dat. Uiteraard ook bij ons. Zonder verzekering of met verzekering. Is dat geschuif dan niet allemaal extra gedoe? Nee, absoluut niet. Wij nemen contact op met de verzekeraar en zorgen voor de verdere afhandeling. Er zijn twee soorten verzekeringen die we graag willen toelichten.

 

Kapitaalverzekering
Bij een kapitaalverzekering keert de verzekering een (vooraf vastgesteld) geldbedrag uit. Met dat bedrag betaalt u vervolgens een gedeelte of de gehele nota van de uitvaartonderneming naar keuze.

Naturaverzekering
Bij een naturaverzekering ontvangt u een pakket aan diensten en goederen. Naturaverzekeraars willen vaak de indruk wekken dat iemand gebonden is / vastzit aan een bepaalde uitvaartondernemer. Waarom? Vanwege onderlinge (prijs)afspraken óf omdat de naturaverzekeraar zelf onderdeel is van een grote uitvaartmaatschappij.
Kiest u toch voor een eigen uitvaartondernemer?
Dan krijgt u meestal een beperkt bedrag terug van de verzekeraar voor het pakket aan diensten en goederen dat u had ‘moeten’ afnemen bij de aangesloten uitvaartondernemer. De naturaverzekeraar zal erop wijzen dat er extra kosten aan verbonden kunnen zijn wanneer u een eigen uitvaartondernemer kiest. Hiermee heeft de verzekeraar namelijk géén contract afgesloten en dus geen scherpe prijsafspraken kunnen maken.

Klinkt ongunstig 
Onder de streep is het echter vaak zo dat dit `scherp geprijsde voordeel’ compleet verdampt omdat het pakket diensten en goederen’ nu eenmaal lang niet alles vergoedt. Wat inhoudt: achteraf bijbetalen. Aan elke verandering of toevoeging hangt een prijskaartje. Dit kan aardig oplopen. Ook begrafenisfondsen kunnen voor dit soort onvoorziene financiële verrassingen zorgen.

Onafhankelijk advies
Elias is er voor iedereen, verzekerd of onverzekerd. Wij zijn niet aangesloten bij een verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat u van ons een onafhankelijk advies kunt verwachten; een advies dat past bij de uitvaart die u wenst. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, in een persoonlijk contact bespreken we de mogelijkheden en de kosten, zodat vooraf precies duidelijk is waar u aan toe bent. Geen verrassingen achteraf.

Bij Elias kunt u verzekerd zijn van het juiste aanbod van diensten en een eerlijk & transparant financieel advies.