Opbaring
Een belangrijk onderdeel van de uitvaart is de manier van opbaren van de overledene. Voor nabestaanden is deze periode van belang, om afscheid te kunnen nemen en kracht te vinden bij elkaar en bij God. De keuze van opbaring is erg persoonlijk. Elias kan u hierin verschillende mogelijkheden bieden. De eerste mogelijkheid is de thuisopbaring. Dit is een bijzondere keuze waarbij nabestaanden, zo vaak zij dat wensen, bij de overleden dierbare kunnen zijn. Uw dierbare thuis opbaren biedt veiligheid en geborgenheid. In de vertrouwde omgeving hebben nabestaanden bovendien alle tijd en ruimte om rustig, gepast en op eigen wijze afscheid te nemen. Na afloop kijken nabestaanden vaak dankbaar terug op een warme en troostrijke periode. Thuisopbaring is vrijwel altijd mogelijk. Elias uitvaartzorg denkt hierin graag met u mee. Tijdens de periode van thuisopbaring komen wij dagelijks bij u thuis langs. Een gedeeltelijke thuisopbaring is de tweede mogelijkheid die Elias uitvaartzorg kan bieden, indien u uw overleden dierbare niet 24 uur per dag thuis wilt of kunt opbaren. In overleg met u kunnen we de overledene op afgesproken tijden thuisbrengen. We zorgen ervoor dat uw overleden dierbare een mooie plek in huis krijgt zodat u en uw naasten in alle rust afscheid kunnen nemen. Op een afgesproken tijdstip halen we de overledene weer op en brengen we hem of haar naar ons eigen afscheidshuis of een andere plek die u heeft uitgekozen. Een derde mogelijkheid is dat we de overledene opbaren in een afscheidshuis of rouwcentrum bij u in de regio.

Afscheidshuis
Elias christelijke begrafenisondernemer werkt nauw samen met diverse afscheidshuizen en uitvaartcentra in Nederland.
De ruimtes zijn sfeervol ingericht zodat u in alle rust tijd met uw dierbare kunt doorbrengen en condoleancebezoek kunt ontvangen.
Desgewenst kunt u de overledene op elk gewenst moment van de dag bezoeken.

Wij hebben een eigen sfeervol afscheidshuis in Elst.

Rouwvervoer
Elias Christelijke begrafenisondernemer kan voor u ook het rouwvervoer verzorgen. Rouwauto’s in diverse kleuren, merken en types zijn beschikbaar. Ook bijpassende volgauto’s voor het vervoer van de nabestaanden, evenals alternatieven, zoals een koets of loopwagen en het regelen van de bloemen, behoren tot de mogelijkheden. Maar wanneer u uw dierbare in uw eigen auto wil overbrengen, of in een eenvoudige bus, is ook dat mogelijk.

Kistencollectie
Wij hebben een ruim aanbod aan grafkisten. Materialen variërend van spaanplaat tot massief eikenhout. Maar ook massief vurenhout tot aan catalpahout. Daarnaast is er keuze uit houten handgrepen of metalen handgrepen, vlak deksel of juist een verhoogd deksel.

De binnenbekleding van de grafkisten is veelal gemaakt van ongebleekt katoen.
Wij hebben diverse grafkisten op voorraad zodat deze ook direct leverbaar zijn.
Een standaard fineer uitvaartkist in 3 modellen kost € 398,00
Voor een volledig overzicht van ons aanbod van kisten, kijkt u dan op de website van DZU, klik hier.

Traditioneel in een kerk of op en eigen locatie
Een begrafenis kan op verschillende manieren worden vormgegeven
Wat betreft de huidige rouwplechtigheden zijn de tijden veranderd. Het afscheid nemen van een dierbare mag u tegenwoordig op geheel eigen wijze invullen en maakt dat een uitvaart recht doet aan een overledene. Soms is dat een locatie, een aankleding, de natuur, de muziek of mooi gekozen woorden.

Contact maken
Krijgen wij een melding van overlijden, dan komen we eerst zelf naar u toe om kennis te maken, om uw wensen te bespreken en om de laatste verzorging te doen. Dit laatste onderdeel: het wassen, verzorgen en kleden van de overledene, doen we bij voorkeur samen met de nabestaanden. Ook eventuele kleinkinderen betrekken we hierbij. Maar we drinken eerst in alles rust koffie.

Samen
Voor de nabestaanden is deze verzorging een laatste mogelijkheid om nog iets voor een dierbare te doen, een kans om iemand nog aan te raken, te voelen, te verzorgen en te liefkozen. We bemerken dat het een positieve invloed heeft op de rouwverwerking.
Ook wijzelf ervaren het belang van het gezamenlijk verzorgen van een overledene. De gesprekken die hierbij worden gevoerd helpen ons de betreffende familie of vriendenkring alvast een beetje te leren kennen.

Afscheid samen
Er is veel meer mogelijk dan u denkt, en vaak ook zonder extra kosten. Daarom nemen we de tijd om een uitvaart uitvoerig met u door te nemen. Uw vaste uitvaartleider komt dagelijks op bezoek om de details met u te bespreken of om gewoon een kop koffie te drinken. Zo kan hij of zij antwoord geven op uw vragen en voorstellen doen die u niet tot de mogelijkheden rekende. Op die manier creëren we stapsgewijze een uitvaart die recht doet aan de overledene.

Klein gezelschap
Bent u met een klein gezelschap, dan regelen we de informele familiekamer in het uitvaartcentrum, de kerk of thuis. Hier is misschien geen standaard catering, maar dat verzorgen we dan met onze eigen mensen. Gesproken woord wisselen we af met muziek.

Intieme sfeer
Meestal wordt na de uitvaartplechtigheid een condoleance gehouden. Mocht u uitgebreid gelegenheid tot condoleren willen geven en daarvoor niet al te veel kosten wil maken, dan kunt u een condoleance thuis houden. Daarvoor hebben wij een uniek concept gemaakt.
Bij een condoleance aan huis hoeft u, indien u dat wenst, zelf niets te doen. Alle benodigde materialen dragen we zelf aan, we verzorgen de koffie, iets lekkers, doen de bediening en maken alles weer netjes op orde voordat we vertrekken.

Goedkoper dan u denkt
Bij Elias uitvaart betaalt u gemiddeld veel minder en krijgt u meer dan u had verwacht.
Een andere veel voorkomende misvatting is dat u verplicht bent om uw uitvaart via uw verzekeraar te laten verzorgen. Onder “elders verzekerd?” leest u meer hierover. U BENT VRIJ OM TE KIEZEN en wij behandelen dit graag voor u.
Komen de uitvaartkosten geheel onverwacht en hebt u geen uitvaartverzekering en/of hebt u onvoldoende eigen geld. Geen probleem, we komen u tegemoet met een renteloze betalingsregeling.